Voor wie is dit programma?

Voor wie is dit programma?

Bijna een miljoen Nederlanders hebben ernstige langdurige pijnklachten. Lage rugpijn, nek- en schouderpijn, hoofdpijn, prikkelbare darmsyndroom, fibromyalgie en zenuwpijn zijn daarbij veel voorkomende langdurige pijnklachten.

Leven met langdurige pijn is niet makkelijk, en regelmatig bieden medische ingrepen of medicatie alleen niet voldoende resultaat. Het gevolg is dat veel mensen te horen krijgen ‘dat ze er mee moeten leren leven’. Maar hoe doe je dat?

Bij Pijnpraktijk Leeuwarden richten we ons volledig op deze vraag. Hoe leef je een goed leven met pijn. Maar misschien nog belangrijker: Wat kun je zelf doen om pijnklachten te verminderen zonder gebruik van medicijnen of ingrepen?

In een behandeltraject van drie maanden wissel je groepssessies af met individuele sessies. Je wordt behandeld door een GZ-Psycholoog, Psychosomatisch Fysiotherapeut, adem- en stresscoach. In dit traject leer je hoe pijn werkt, maar vooral wat je zelf kunt doen om jouw pijnklachten te beïnvloeden. Naast de gebruikelijke behandelsessies maken we daarbij ook gebruik van moderne technieken als Virtual Reality training, om de hersenen optimaal te trainen. Je hebt wekelijks een sessie en gaat thuis aan de slag met zowel mentale als fysieke oefeningen.

Om in aanmerking te komen voor het behandeltraject geldt het volgende:

● Langdurige pijn is voor jou op dit moment in het leven je grootste probleem

● Je bent momenteel niet voor onderzoek of actieve behandeling bij een medisch specialist, psycholoog, psychiater of andere zorgprofessional

● Je bent gemotiveerd zelf aan de pijnklachten te werken en begrijpt dat je je daarvoor buiten de sessies thuis zowel fysiek als mentaal in zult moeten zetten

● Je vindt het geen probleem om (COVID proof) mee te doen aan groepssessies

● Je bent je bewust dat de zorg die je ontvangt deels uit het eigen risico betaald moet worden

● Afhankelijk van jouw verzekering betaal je een deel eigen bijdrage

Wil je starten? Een verwijzing van jouw huisarts voor ‘Generalistische Basis GGZ’ is nodig om deel te kunnen nemen aan het traject. Per kwartaal kunnen op dit moment 12 patiënten instromen in het traject – afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het zijn dat je op een wachtlijst wordt geplaatst.